Čokoládovo-cironovo.pomearnčový cheesecake
Suroviny:
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce citr.kůry
1/2 hrnku rozehřátého másla
5 balení /po125g/ cream cheese Philadelphia
1 hrnek cukru krupice
4 velká vejce
2 lžíce vysokoprocentní šlehačky
2 lžíce polohr.mouky
2 lžíce citr.šťávy
1 lžíce citr.kůry
1 lžíce pomeranč.aroma
oranžové barvivo
1 lžíce vanilk. aroma
280 g bílé čokolády
Postup:
Korpus: všechny ingredience rozmichujeme, napěchujeme do formy a pečeme na 160°C cca 25 minut. Necháme zchladnout.
Na náplň si umícháme nejdříve sýr s cukrem, postupně přidáme vejce jedno po druhém, zapracujeme mouku a smetanu, citr.šťávu a kůru, vanilku. Náplň rozdělím do dvou misek a do jedné přidáme pomerančové barvivo a aroma. Pak střídavě nalíváme naběračkou bílou a oranžovou náplň na sebe a vrstvíme až do vypotřebování obou náplní.
Pečeme ve vodní lázní na 160°C cca 80 minut., Chladíme při pokojové teplotě a pak v lednici.