Dýňový cheesecake
Přísady:
Korpus:
1 hrnek rozdrcených sušenek zázvorové nebo grahamové
1 lžíc cukru hnědého
1/4 hrnku rozehřátého másla
Náplň:
4 balení po 125g sýry Buko neo Philadelphia
3/4 hrnku cukru krupice
2 velká vejce
1 1/2 lžičky skořice mleté
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátu
1/2 lžičky kardamonu
1/4 lžičky soli
Poslední vrstva:
450g kysané vysokoprocentní smetany
2 lžíce cukru
1 lžička vanilkového extraktu
14 pekan,ořechů na ozdobu
Připravíme si sušenkový základ, umixujeme sušenky s cukrem a rozehřátým máslem, napěchujeme na dno máslem vymazané formy o průměru 23 cm. Troubu předehřejemna 180°C.
Na náplň smícháme sýry s cukrem, mixujeme. Pak po jednom vejce, koření a dýňové pyré. Mixujeme na nizký stupeň do hladka. Naijeme na sušenkový základ a pečeme 50minut na 180°C.
Na poslední vrstvu vymícháme do hladke kysanou smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem a nalijema na cheesecake dopečeme cca 7 minut. Chladíme hdinu na mřížce při pokojové teplotě a pak přes noc v lednici.
Ozdobíme pekanovými ořechy .
Náhledy fotografií ze složky Dýňový cheesecake