Nepečený sýrový cheesecake/šunka, modrý sýr/
Nové zkušenosti s želatinou-nepečený cjeesecake.
Na 6 malých cheesecaků
Suroviny:
5 plátků toustového chleba změklého másla
50g z
4 plátky želatiny
50ml smetany
250g sýru Philadephia
90g nivy
25 g lískových oříšků a 25g pistácií/nadrcené/
2 lžíce nasekaného řapíkatého celeru
10g šunky
sůl. pepř
Postup:
Nejdříve si na lžičce másla opečeme toustový chleba, pak ho umixujeme s máslem a napěchujeme do vymazané formy na mufíny a dáme chladit.
Plátky želatiny namočíme do studené vody, smetanu a sýr, sůl, pepř přivedeme k varu, sýr Niva zcela roztavíme a přidáme vymačkanou želatinu, pořádně promícháme až se želatina rozpustí.
V míse umícháme Philadelpihii, oříšky, celer a přilijeme teplou směs se želatinou. Půlku odebereme a přidáme umletou šunku.Nalijeme na připravené základy z toust.chleba. Dáme chladit 3 hodiny.
Náhledy fotografií ze složky Nepečený sýrový cheesecake/šunka, modrý sýr/